Som kirke eller fællesskab kan der være en række fordele ved at stifte en forening. Som godkendt forening kan man blandt andet få del i fondsmidler til specifikke formål, lokale puljer eller offentlige puljer.
En forening er en samlet enhed af personer eller grupper af personer, som har et fælles formål. Det fælles formål kan fx være fælles værdier eller en aktivitet. En forening kaldes ”en selvstændig juridisk person”, og det betyder, at en forening juridisk set kan eje formue, indgå aftaler mm. på lige fod med virksomheder og enkeltpersoner. For at I kan blive godkendt som frivillig forening, er der en række krav, I skal opfylde.
Hvis der findes andre foreninger – fx i lokalområdet – som har samme formål som jer, kan det være værd at overveje, om I skal samarbejde eller slå jer sammen i stedet for at starte en ny forening.
Vejledning til at stifte en forening som kirke eller fællesskab. [LINK]
Når man kommer til et nyt land, er inkluderende fællesskaber afgørende for vellykket integration. Men mange flygtninge savner kontakt med danskere, som har tid og lyst til at lære dem at kende. Derfor er der brug for flere mødesteder, hvor flygtninge og migranter kan få et fællesskab, øve dansk mm.
Her er nogle gode råd til at komme i gang:
Vi har udarbejdet denne folder i samarbejde med Folkekirkens Migrantsamarbejde og Tværkulturelt Center, hvor du forhåbentlig kan finde inspiration til at komme i gang og til konkrete aktiviteter. [LINK MANGLER]
Har du spørgsmål eller brug for mere inspiration — så kontakt os endelig!
Indsamlingsloven:
Når man som kirke eller forening samler penge ind, skal man være opmærksom på, at indsamling af donationer reguleres af indsamlingsloven. Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO, har samlet den aktuelle indsamlingslov inklusiv de seneste ændringer her.
Indsamlingsnævnet:
Man skal ansøge Indsamlingsnævnet om tilladelse, når man gerne vil starte en indsamling. På Indsamlingsnævnets hjemmeside findes ansøgningsskemaer til forskellige typer af indsamlinger, samt en liste over de godkendte indsamlinger. Indsamlingsnævnet har desuden udarbejdet nogle retningslinjer for god indsamlingsetik.
Er du interesseret i mere info vedrørende indsamlinger, så læs her. [LINK MANGLER]