Psykologisk robusthed — for dem, der rækker ud i tværkulturelt arbejde
Videoundervisningsserie for hjælpere til traumeramte
Hvis du arbejder som frivillig eller ansat i et tværkulturelt arbejde, så ved du, at arbejdet med flygtninge og migranter både er meningsfuldt og til tider krævende. Ikke mindst, hvis du møder mennesker påvirket af traumer.
De fire videoer i undervisningsserien “Psykologisk robusthed — for dem, der rækker ud i tværkulturelt arbejde” udruster dig, der arbejder på det tværkulturelle felt, med viden og værktøjer til at håndtere både egne og andres reaktioner og følelser, så du (og dit team) kan stå distancen og sikre et langtidsholdbart engagement.
Videoerne kobler arbejdet med psykologisk robusthed for medarbejdere i sundhedsvæsenet sammen med erfaring fra det tværkulturelle arbejde. De lærer dig om psykologiske mekanismer i mødet med et andet menneske.
Mere end bare video
Du kan både se og downloade videoerne nedenfor. Til hver video findes der også samtaleark, som du kan bruge sammen med andre (eller på egen hånd), og til flere af videoerne findes også bonusmateriale.
Hver video varer 30–40 minutter.
Videoerne er skabt i samarbejde mellem Indre Missions Tværkulturelle Arbejde (IMTA) og Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). Links henviser til imedia.dk.
Del 1: At hjælpe en traumatiseret
Hjælp og støtte til den traumatiserede flygtning
I denne video underviser psykolog Maria Techow om, hvordan vi kan støtte personer, der er traumatiserede.
I denne video underviser teolog og sjælesørger Dan Månsson om, hvordan kristne kan deltage i det tværkulturelle arbejde — især når vi støder på udfordringer med traumatiserede personer.
I denne video underviser psykolog Maria Techow om, hvordan vi kan støtte de personer (ansatte såvel som frivillige), der arbejder med at hjælpe traumatiserede personer.
Hjælp og støtte til selvhjælp i det tværkulturelle arbejde
I denne video underviser psykolog Maria Techow om, hvordan vi kan hjælpe os selv, når vi står som hjælpere for personer, der er traumatiserede.