KIT udgiver ny undervisningsserie sammen med Indre Missions Tværkulturelle Arbejde. Undervisningen er skabt som en hjælp for ansatte og frivillige, der arbejder med traumeramte flygtninge og migranter.
En ny undervisningsserie under navnet ”Psykologisk robusthed for dem der rækker ud i tværkulturelt arbejde” er i dag blevet lanceret for at støtte ansatte og frivillige i deres arbejde med flygtninge og migranter.
Serien fokuserer på at udruste og styrke dem, der arbejder som ansat eller frivillig i det tværkulturelle felt med viden og værktøjer til at håndtere både egne og andres reaktioner og følelser, med det mål at skabe langtidsholdbarhed i arbejdet.
Arbejdet med flygtninge og migranter er meningsfuldt, men det kan også være krævende. Derfor er intentionen med videoerne at skabe et fælles sprog og formidle viden om generelle reaktioner og symptomer, man kan opleve, når man er i det tværkulturelle arbejde som ansat eller frivillig.
Sundhedsvæsen møder tværkulturelt arbejde
Landsleder i IMTA, Krista Rosenlund Bellows, og sygeplejerske og risikomanager Dorte Møller Hansen er blandt initiativtagerne til projektet.
”Idéen til disse undervisningsvideoer bygger på en kobling af arbejdet med psykologisk robusthed for medarbejdere i sundhedsvæsenet sammen med erfaring fra det tværkulturelle arbejde,” forklarer Dorte Møller Hansen og fortsætter:
”Der er et behov for at kende til og erkende almindelige psykologiske mekanismer i mødet med et andet menneske i det tværkulturelle arbejde.”
KITs generalsekretær, Ruben Holmgreen Falk, håber og tror, at videoundervisningen vil komme mange til hjælp:
”Det er vigtigt med robuste frivillige, der er rustet til at tage hånd om de sårbare og udsatte i deres ofte svære virkelighed. I vores kontakt med ildsjæle engageret i kirkelige integrationsindsatser oplever vi også en efterspørgsel efter værktøjer, der kan hjælpe dem til at håndtere og bearbejde det psykologiske pres. Derfor er dette videomateriale vigtig.”
Hjælp til selvhjælp
Målgruppen for videoundervisningsserien er frivillige og ansatte i det tværkulturelle arbejde i kristne organisationer og kirker, samt personer med venner blandt migranter og flygtninge.
Videoerne varer 30–40 minutter og kan bruges både individuelt og i grupper. Til hver video er der udarbejdet ekstra materiale, så man sammen eller på egen hånd kan arbejde videre med indholdet.