Om Kirkernes Integrations Tjeneste

Baggrund

I efter­å­ret 2003 tog frikir­ker­ne i Dan­mark en beslut­ning om at lave en fæl­les koor­di­ne­ring af arbej­det blandt flygt­nin­ge og ind­van­dre­re. Årsa­gen var, at fle­re og fle­re nydan­ske­re ønske­de kon­takt med loka­le frikir­ker, samt at man­ge nye migrant­me­nig­he­der star­te­de i Dan­mark i de år.

Det blev til Kir­ker­nes Inte­gra­tions Tje­ne­ste (KIT) med hoved­kon­tor i Køben­havn. KIT er såle­des en orga­ni­sa­tion, som i dag sam­ar­bej­der med både frikir­ker, for­e­nin­ger, menig­heds­hu­se, migrant­me­nig­he­der, og glo­ba­le orga­ni­sa­tio­ner.

KIT sam­ar­bej­der med for­skel­li­ge orga­ni­sa­tio­ner og kir­ker omkring en aktiv inte­gra­tions­ind­sats. KIT er fx med­lem af Dansk Flygt­nin­ge­hjælp og Dan­ske Kir­kers Råd. Her­i­gen­nem sik­res en bred for­ank­ring af inte­gra­tions­ind­sat­sen i Dan­mark.

Vision

Vi ønsker at se fæl­les­ska­ber, hvor men­ne­sker med alle deres for­skel­lig­he­der kan tri­ves.

Der­for opmun­trer og udru­ster vi loka­le møde­ste­der til at dan­ne fæl­les­ska­ber med åben­hed, ærlig­hed og kær­lig­hed som det bæren­de ele­ment.

Inte­gra­tion hand­ler ikke kun om arbej­de og dan­ske tra­di­tio­ner, men det hand­ler i høj grad om fæl­les­ska­ber og tæt­te rela­tio­ner. Den egent­li­ge inte­gra­tion begyn­der der, hvor men­ne­sker møder hin­an­den, mær­ker hin­an­den og van­drer med hin­an­den.

Mission

Hoved­hjør­ne­ste­nen i vores arbej­de er at moti­ve­re til fri­vil­li­ge akti­vi­te­ter og møde­ste­der i menig­heds­hu­se og for­e­nin­ger der ræk­ker ud til soci­alt udsat­te nydan­ske­re uan­set alder, køn eller tro. Akti­vi­te­ter­ne og møde­ste­der­ne skal gen­nem soci­a­le og fag­li­ge akti­vi­te­ter hjæl­pe nydan­ske­re med at bli­ve inte­gre­ret i det dan­ske sam­fund.

KIT vil med­vir­ke til hel­heds­o­ri­en­te­ret inte­gra­tion gen­nem gen­si­dig bro­byg­ning mel­lem dan­ske­re og nydan­ske­re. Det sker gen­nem part­ner­ska­ber med migrant­kir­ker, dan­ske kir­ker, offent­li­ge myn­dig­he­der, huma­ni­tæ­re orga­ni­sa­tio­ner og virk­som­he­der. Der­ved sik­res aktiv del­ta­gel­se i sam­fun­det gen­nem uddan­nel­se og arbejds­liv, enga­ge­ment i for­e­nin­ger og opbyg­ning af soci­a­le kom­pe­ten­cer.

Hvordan

Kong­stan­ken er at alle men­ne­sker uan­set hvem de er har brug for et fæl­les­skab og nogen at rela­te­re til. Rela­tio­ner­ne og fæl­les­ska­bet er natur­ligt i menig­heds­hu­se og for­e­nin­ger, og der­for kan dis­se spil­le en cen­tral­rol­le i inte­gra­tio­nen af nydan­ske­re såvel som dan­ske­re.

KITs opga­ve er at hjæl­pe menig­heds­hu­se og for­e­nin­ger med at etab­le­re akti­vi­te­ter og møde­ste­der, samt kom­pe­ten­ce­ud­vik­le de fri­vil­li­ge med­ar­bej­de­re der har ansva­ret for akti­vi­te­ter­ne på møde­ste­der­ne. Der­u­d­over bidra­ger KIT med at fun­dra­i­se øko­no­mi til de soci­a­le og fag­li­ge akti­vi­te­ter der udfø­res. Igen­nem menig­heds­hu­se­ne og for­e­nin­ger­ne kom­mer KIT i kon­takt med ca. 5.000 soci­alt udsat­te nydan­ske­re og ca. 500 fri­vil­li­ge om året.

Akti­vi­te­ter­ne og møde­ste­der­ne er af fol­ke­op­ly­sen­de karak­ter og veks­ler fra soci­a­le fæl­les­spis­nin­ger, høj­tids­fe­ster, kul­tu­rar­ran­ge­men­ter til under­vis­ning i dansk og dansk kul­tur. Der­u­d­over hjæl­per fri­vil­li­ge i akti­vi­te­ter­ne og møde­ste­der­ne med lek­tie- og job­søg­nings­hjælp, samt til­by­der hjælp til at for­stå kom­mu­ni­ka­tion fra det offent­li­ge, samt at bisid­der i for­hold til offent­li­ge myn­dig­he­der.

Vores team

Find en med­ar­bej­der i KIT og mød vores besty­rel­se.

Vores samarbejdspartnere

KIT er ikke blot bro­byg­ger mel­lem dan­ske­re og nydan­ske­re, men er også for­bin­del­ses­led mel­lem offent­li­ge og pri­va­te myn­dig­he­der, insti­tu­tio­ner og for­e­nin­ger.
“Net­værk er alt”. Så kort og kon­kret udtryk­kes hem­me­lig­he­den til suc­ces i for­ret­nings­li­vet igen og igen. Erklæ­rin­gen kan godt over­fø­res på inte­gra­tions­ar­bej­det. Hvis ikke den enkel­te myn­dig­hed, insti­tu­tion, for­e­ning eller kir­ke sam­ar­bej­der med de øvri­ge instan­ser, opnås der ingen næv­ne­vær­di­ge resul­ta­ter. Vi har to grup­per af sam­ar­bejds­part­ne­re, vi udfø­rer vores arbej­de med:
En stor del af vores prag­ma­ti­ske arbej­de sker gen­nem vores mere end 40 møde­ste­der. Vores møde­ste­der kan blandt andet få spar­ring og vej­led­ning i bestem­te situ­ationer og hjælp til inte­gra­tions­spørgs­mål. Der­u­d­over får vores møde­ste­der også del i den årli­ge støt­te til pro­jek­ter som jule­hjælp og som­mer­hjælp.

1) Vi kan nå ud til man­ge fle­re soci­alt udsat­te bor­ge­re, end hvis vi gjor­de alt selv.

2) Vi kan arbej­de på et mere stra­te­gisk niveau.

3) Vi ska­ber et bre­de­re og stær­ke­re bånd til og mel­lem vores for­skel­li­ge møde­ste­der, der så kan dele erfa­rin­ger med hin­an­den.

Udover at spar­re med vores 9 stra­te­gi­ske part­ne­re, hjæl­per og styr­ker vi også hin­an­den i poli­ti­ske, filo­sofiske og religions­mæssige situ­a­tio­ner med inte­gration som vores eget sær­li­ge fokus. At stå sam­men med andre orga­ni­sa­tio­ner og for­e­nin­ger har vist sig fle­re gan­ge at være en stor gave for os.

Dokumenter

Effektmåling

Down­lo­ad PDF med KITs effek­t­må­ling

Vedtægter

Down­lo­ad PDF med Kir­ker­nes Inte­gra­tions Tje­ne­stes vedtæg­ter

Regnskab 2023

Læs og down­lo­ad

Regnskab 2022

Down­lo­ad PDF med Regn­skab 2022

KITs Privatlivspolitik

Læs hvor­dan vi behand­ler dine oplys­nin­ger