![](https://usercontent.one/wp/www.kit-denmark.dk/wp-content/uploads/2024/09/Ruben07-5-300x300.jpeg?media=1734612412)
I efteråret 2003 tog frikirkerne i Danmark en beslutning om at lave en fælles koordinering af arbejdet blandt flygtninge og indvandrere. Årsagen var, at flere og flere nydanskere ønskede kontakt med lokale frikirker, samt at mange nye migrantmenigheder startede i Danmark i de år.
Det blev til Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) med hovedkontor i København. KIT er således en organisation, som i dag samarbejder med både frikirker, foreninger, menighedshuse, migrantmenigheder, og globale organisationer.
KIT samarbejder med forskellige organisationer og kirker omkring en aktiv integrationsindsats. KIT er fx medlem af Dansk Flygtningehjælp og Danske Kirkers Råd. Herigennem sikres en bred forankring af integrationsindsatsen i Danmark.
Vi ønsker at se fællesskaber, hvor mennesker med alle deres forskelligheder kan trives.
Derfor opmuntrer og udruster vi lokale mødesteder til at danne fællesskaber med åbenhed, ærlighed og kærlighed som det bærende element.
Integration handler ikke kun om arbejde og danske traditioner, men det handler i høj grad om fællesskaber og tætte relationer. Den egentlige integration begynder der, hvor mennesker møder hinanden, mærker hinanden og vandrer med hinanden.
Hovedhjørnestenen i vores arbejde er at motivere til frivillige aktiviteter og mødesteder i menighedshuse og foreninger der rækker ud til socialt udsatte nydanskere uanset alder, køn eller tro. Aktiviteterne og mødestederne skal gennem sociale og faglige aktiviteter hjælpe nydanskere med at blive integreret i det danske samfund.
KIT vil medvirke til helhedsorienteret integration gennem gensidig brobygning mellem danskere og nydanskere. Det sker gennem partnerskaber med migrantkirker, danske kirker, offentlige myndigheder, humanitære organisationer og virksomheder. Derved sikres aktiv deltagelse i samfundet gennem uddannelse og arbejdsliv, engagement i foreninger og opbygning af sociale kompetencer.
Kongstanken er at alle mennesker uanset hvem de er har brug for et fællesskab og nogen at relatere til. Relationerne og fællesskabet er naturligt i menighedshuse og foreninger, og derfor kan disse spille en centralrolle i integrationen af nydanskere såvel som danskere.
KITs opgave er at hjælpe menighedshuse og foreninger med at etablere aktiviteter og mødesteder, samt kompetenceudvikle de frivillige medarbejdere der har ansvaret for aktiviteterne på mødestederne. Derudover bidrager KIT med at fundraise økonomi til de sociale og faglige aktiviteter der udføres. Igennem menighedshusene og foreningerne kommer KIT i kontakt med ca. 5.000 socialt udsatte nydanskere og ca. 500 frivillige om året.
Aktiviteterne og mødestederne er af folkeoplysende karakter og veksler fra sociale fællesspisninger, højtidsfester, kulturarrangementer til undervisning i dansk og dansk kultur. Derudover hjælper frivillige i aktiviteterne og mødestederne med lektie- og jobsøgningshjælp, samt tilbyder hjælp til at forstå kommunikation fra det offentlige, samt at bisidder i forhold til offentlige myndigheder.
1) Vi kan nå ud til mange flere socialt udsatte borgere, end hvis vi gjorde alt selv.
2) Vi kan arbejde på et mere strategisk niveau.
3) Vi skaber et bredere og stærkere bånd til og mellem vores forskellige mødesteder, der så kan dele erfaringer med hinanden.